Openingstijden

Ma-vr: 09:00 - 18:00

Iedereen kan genieten van een massage, toch zijn er nog genoeg punten waar op verbeterd kan worden om een perfecte massage te kunnen geven want alleen goed kunnen masseren is niet voldoende. Onderstaande tips gaan jou helpen bij het geven van een fantastische massage.

Zorg dat je beide ontspannen bent zodat je optimaal kan genieten van het moment

Ook als masseur is het belangrijk dat je in ontspannen staat verkeerd, op die manier kan je een zo ontspannen mogelijke sfeer creëren wat een positieve bijdrage heeft aan de massage. Wanneer je onwijs goed kan masseren maar je energie onrust laat zien zal de gemasseerde dit voelen. Als je aan jezelf merkt dat je hier last van hebt neem dan even tijd voor jezelf om ook ontspannen te worden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ademhalingsoefeningen of andere ontspanningsoefeningen. Een andere mogelijkheid is vragen aan de gemasseerde of hij of zij in ontspannen toestand is, wanneer dit zo is zou je ook kunnen beginnen met de rollen om te draaien. 

Creëer een ontspannen sfeer

Wanneer er een rumoerige sfeer hangt rondom de massage kan er niet optimaal genoten worden. Daarom is het belangrijk om voor een ruimte te zorgen welke rust uitstraalt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld wierook aan te steken en rustgevende muziek zachtjes aan te zetten. Als je deze factoren combineert met de massage zal de gemasseerde in ultieme relaxte toestand komen. 

Gebruik de juiste technieken

Nog een belangrijke factor voor de perfecte massage is het gebruiken van de juiste technieken. Om je iets verder op weg te helpen zetten we er hieronder een aantal op een rijtje. 

  • Draai met je duimen rondjes tussen de schouderbladen, probeer dit om en om te doen door eerst je ene duim een rondje te laten draaien en vervolgens de andere.
  • Gebruik je beide handen om vanaf de schouders langs de arm naar beneden te gaan. Rondom je oksels bevinden zich lymfeklieren en daar gemasseerd worden vinden veel mensen prettig. 
  • Veel mensen hebben gevoelige oorlellen. Neem deze eens tussen je duim en wijsvingers, en ga vervolgens herhaaldelijk met je duim naar beneden. 
  • Zet alle tien je vingertopjes bovenop het hoofd en draai steeds met je vingers in kleine rondjes. 
  • De enkel wordt ook gezien als gevoelige plek, zet je hand er eens op en maak er vervolgens rondjes omheen. Doe dit door druk te zetten onderaan de voet en vervolgens naar boven te gaan. 

Zorg voor de juiste temperatuur

Een veelgemaakte fout bij het geven van een massage is dat de temperatuur vaak te koud is. De ideale temperatuur bij het geven van een massage is rond de 23 graden, dit is alleen vaak niet de temperatuur die een ruimte heeft bij een spontane massage. Plan daarom eens een ontspannen massage avond in zodat de kamertemperatuur op voorhand al de juiste temperatuur kan bereiken. 

Gebruik goede en natuurlijke massage olie

Een massage met olie is een stuk fijner dan een massage zonder olie. Toch kan je niet zomaar een olie gebruiken voor een massage want er zitten wel degelijk verschillen in. De juiste olie zorgt ervoor dat je huid niet te glad wordt want dan vindt er onvoldoende huidcontact plaats. Daarnaast kunnen er dan geen kleine bewegingen gemaakt worden omdat er te weinig wrijving is. Zorg er ook voor dat er een olie is die je prettig vindt ruiken, dit draagt namelijk bij aan de ontspannen sfeer. Kijk ook goed naar natuurlijke olie, kunstmatige oliën worden een stuk minder goed in de huid opgenomen waardoor het een nadelig effect heeft op de massage. Ook oliën op minerale basis kunnen voor pijnlijke wrijving zorgen. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *