Openingstijden

Ma-vr: 09:00 - 18:00

Het geven van een goede massage is een hele kunst, niet alleen moet je de verschillende technieken onder de knie krijgen maar ook moet je weten welke techniek past bij welke massage. Vervolgens moet je weten op welke manier een bepaalde techniek uitgevoerd moet worden en hoe deze uitwerking eruit ziet. Bij een ontspanningsmassage worden de handelingen namelijk rustiger en oppervlakkiger uitgevoerd dan bij een klassieke massage. In dit artikel gaan we wat verder in op de verschillende massagetechnieken en de juiste toepassing hiervan. 

Soorten massagetechnieken

Vaak worden allerlei massagetechnieken door elkaar gebruikt, in dit stuk gaan we wat dieper in op de verschillen tussen deze massagetechnieken om te laten zien welke er allemaal zijn. Een aantal veel gebruikte technieken zijn hakken, strijken, kneden en zelfs warme stenen. Er is geen beste techniek in zijn algemeen, wel is er per verschillende massage een voorkeur techniek. Bij een ontspanningsmassage is het fijn om te gaan voor een zachte of rustige aanpak. Een sportmassage daarentegen mag er een stuk harder aan toe gaan. 

Tapotage

De massagetechniek tapotage is het los kneden en klappen met de handpalmen. Tijdens het tapoteren maakt de masseur een kommetje van de handen waarmee op de huid geklopt wordt, vervolgens wordt dit kloppen afgewisseld met klappen. Het doel van deze techniek is het activeren, stimuleren en los maken van je spieren en zenuwen. Vaak is tapoteren een vast onderdeel bij een klassieke massage of sportmassage. 

Effleurage

Bij effleurage wordt gebruik gemaakt van langgerekte en grote strijkbewegingen, dit wordt vaak gebruikt om te kijken waar zich knelpunten bevinden. Deze techniek wordt op een rustige en zachte manier uitgevoerd waardoor het geschikt is aan het begin van de massage omdat het een ontspannende werking heeft. Bij effleurage worden ook nog andere positieve dingen meegenomen, zo worden afvalstoffen afgevoerd, wordt pijn verminderd en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. 

Intimitterend drukken

Bij intimitterend drukken wordt er met één of beide handen op het lichaam gedrukt. Vaak wordt dit ingezet om te wennen aan de handen van de masseur. Het is een ontspannende techniek waarbij de masseur de kans krijgt knelpunten te ontdekken. 

Technieken voor gezichtsmassage

Het krijgen van een gezichtsmassage biedt vele voordelen, het is niet alleen ontspannend maar het heeft ook een liftende, verfrissende en verstevigende werking. Doordat je gezicht erg gevoelig is moeten de technieken hierop aangepast worden. De bekendste technieken voor gezichtsmassage zijn push & pull, zachtjes kneden, fricties, vibreren en strijken. 

Technieken voor handmassage

Vaak wordt een handmassage uitgevoerd aan het einde van een manicure, de technieken die hierbij gebruikt worden zijn vaak zacht en rustig. Meestal gaat het gepaard met het aanbrengen van een verzorgende handcrème. Technieken die hierbij gebruikt zijn strijken, zachtjes drukken, fricties en drukken op bepaalde drukpunten in de handen en vingers. 

Technieken voor hoofdmassage

Een hoofdmassage is ontzettend divers, het helpt tegen erg veel klachten. Mensen met klachten zoals migraine, hoofdpijn, slapeloosheid en stress hebben baat bij een hoofdmassage. Doordat de klachten zich in specifieke gebieden kunnen bevinden wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende probleemzones. Een voorbeeld hiervan is de Indiase hoofdmassage, deze techniek is enorm uitgebreid en richt zich op het loskloppen, rollen, schudden, knijpen en wrijven van het hoofd, gezicht, nek, rug en schouders. Ook een hoofdhuidmassage is een bekende techniek, deze is gericht op ontspanning en haargroei bevordering. Deze techniek bestaat vaak uit zacht kneden en fricties om zo de haarzakjes te stimuleren. 

Technieken voor rugmassage

Bij vele mensen bevinden de knelpunten zich in de rug, schouders of nek. Vaak ontstaan deze door stress of een verkeerde houding. Bij een rugmassage zijn de technieken gericht op het ontdekken van de knelpunten om deze vervolgens los te maken. Dit kan door gebruik te maken van technieken als intermitterend drukken, fricties, tapotage, kneden en effleurage. Ook voor massages gericht op de nek en schouders staat het losmaken van de spieren in het middelpunt. Dankzij de juiste nekmassage technieken kunnen klachten zoals hoofdpijn minder worden. Wanneer je vaak last hebt van pijn in je rug en schouders en zelfs hoofdpijn is het goed om eens na te denken over een rugmassage. Een van de bekendste voorbeelden van deze massage is de stoelmassage. 

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *