Openingstijden

Ma-vr: 09:00 - 18:00

Het is duidelijk dat een massage goed is voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Vaak voelen mensen zich na een massage een stuk fijner en dit gevoel willen ze graag zo lang mogelijk vasthouden. Dit vasthouden kan gedaan worden door herhaaldelijk naar een salon te gaan, maar hoe vaak is hierin de beste afweging?

De optimale frequentie voor massages

Het daadwerkelijk vaststellen van een vaste frequentie is lastig omdat dit afhankelijk is van je wensen/behoeften en klachten. Toch zijn er wel een aantal standaard aanbevelingen per verschil.

Gezond

Wanneer je gezond bent is het voldoende om eens per maand langs te gaan voor een massage. Tijdens deze massage zullen klachten als stress en spanningen afnemen. Wanneer je in je werk veel druk ervaart kan het verstandig zijn om wel vaker dan maandelijks langs te komen.

Kantoorbaan

Doordat je de hele dag aan je bureau zit kan je last krijgen van chronische spanningen en een slechte houding. Om de klachten hiervan te beperken is het goed om maandelijks of wekelijks een massage in te plannen afhankelijk van de ernst van de klachten. Dit moment is dan echt bedoeld als moment waar je goed voor jezelf zorgt. 

Zwanger

In mijn salon is het in een zwangerschap mogelijk om na de eerste drie maanden langs te komen voor een massage. Na deze periode is het advies om om de week terug te komen voor een massage. Hier zitten een aantal grote voordelen aan, denk aan het verminderen van stress en verminderde belasting van je heupen en knieën. 

Slapeloosheid

Het laten uitvoeren van een wekelijkse massage is bevorderend voor je slaap en ontspanning. Tijdens de massage worden namelijk je parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd wat zorgt voor een verminderde spanning in je lichaam. 

Chronische pijn

Chronische pijn kunnen niet zomaar worden opgelost met een massage, toch kan het wel zorgen voor een drastische vermindering van pijn. Bij bijvoorbeeld chronische nekpijn is het aangeraden langs te komen voor 2 á 3 massages per week. Wanneer de pijn steeds minder wordt zijn er ook minder sessies nodig. Over het algemeen geldt wel de regel dat wekelijks langskomen een goede frequentie is, tijdens deze behandeling wordt dan de pijn geminimaliseerd. Bij deze behandeling is het wel belangrijk om te vermelden dat je het altijd in overleg moet doen met je dokter en masseur, zij kunnen dan het perfecte plan voor jou uitzetten. 

Atleet

Wanneer je intensief sport is het belangrijk om voldoende massages te krijgen, tijdens de massages wordt er namelijk veel aandacht besteedt aan je spieren. Hierdoor kunnen blessures vroegtijdig worden voorkomen, ook je flexibiliteit wordt bevordert door vaak te masseren. Indien je echt intensief sport is het goed om 1 of 2 massages per week te nemen, mocht je sportintensiteit afnemen mogen ook je massages teruggeschroefd worden naar 1 of 2 per maand. 

Blessure

In het begin van een blessure is het belangrijk dat je bovenop het herstel zit om zo het revalidatieproces op een positieve manier te beïnvloeden. In het begin van een blessure is het dan ook aan te raden wekelijks langs te komen voor een massage, na verloop van de tijd kan je dan samen met je masseur de tijd tussen massages langer maken om zo bijvoorbeeld je spieren steeds meer zelf te laten doen. 

Unieke behoeften

Ondanks de voorbeelden die hierboven benoemd zijn is het echt per persoon verschillend wat de behoefte is. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld ideaal om 2 sessies per week te doen terwijl een ander er maar om de week een nodig heeft. Hierdoor is het belangrijk dat je goed in gesprek gaat met je masseur om jouw doelen inzichtelijk te krijgen. Samen met jou zal dan een behandelschema opgesteld worden, deze kan na verloop van tijd ook weer aangepast worden aan eventuele veranderingen.  

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *